Gică Popescu nu s-a ferit de cuvinte. De ce nu s-a impus fiul său la Farul: ”Eu nu mă bag”

de: Beatrice Dumitru
07 03. 2024
Gică Popescu. Foto: Profimedia

Fiul lu Gică Popescu, Nicolas, este jucătorul echipei Farul Constanța, dar prinde foarte puține minute pe teren. Președintele formației de la malul mării a vorbit despre situația fiului său și a mărturisit că acesta este foarte afectat atunci când nu joacă.

De ce nu joacă fiul lui Gică Popescu la Farul

Nicolas Popescu (21 ani) este fundaș și joacă la Farul Constanța, echipă la care tatăl său este președinte, iar Gică Hagi manager. Dar jucătorul nu are parte de tratament preferențial și atunci când nu este în formă nu prinde echipa. Fostul căpitan al Barcelonei a vorbit despre situația fiului său.

Fiul lui Gică Popescu nu a prins prea multe minute la Farul Constanța, iar ”Baciul” a mărturist că Nicolas este foarte afectat pentru că nu joacă. Dar, în același timp, a spus că el nu îi poate impune lui Gică Hagi să îl folosească mai mult, deoarece au o regulă foarte clară.

Nicolas Popescu, în tricoul echipei FC Voluntari. Foto; Profimedia

Mi-aş dori să joace mai mult, să prindă mai multe minute, dar a avut şi o perioadă în care a crescut foarte mult. Îl dureau muşchii, îl dureau articulaţiile. Toate îl dureau. A avut o perioadă grea, s-a chinuit mult. Ceea ce mă bucură este că iubeşte atât de mult fotbalul, atât de mult…

Suferă atât de mult când nu joacă. Avem o problemă, eu şi mama lui: când se accidentează, se închide în el, nu mai vorbeşte, este nervos. A avut o perioadă când a suferit foarte mult din cauza acestei creşteri bruşte.

Are un talent uriaş. E mult mai talentat ca mine. Dar avem o regulă. Acolo nu este nepotul lui Gică Hagi şi băiatul preşedintelui, este Nicolas Popescu, Eu nu mă bag”, a spus Gică Popescu, potrivit Orange Sport.

Dublu campion național cu Farul

Nicolas Popescu a bifat 256 de minute în acest sezon în tricoul Farului. Tânărul închizător a mai evoluat pentru FC Voluntari în sezonul trecut, însă a adunat doar trei meciuri pentru gruparea ilfoveană, mai exact doar 77 de minute în cele cinci luni petrecute acolo.

În iulie 2023, Nicolas Popescu a fost titular în premieră în SuperLiga. Atunici, mijlocașul central al Farului era ales în echipa de start la meciul cu Poli Iași,

Vezi și: Atac grosolan la ”Generația de Aur”: ”Ce, să îl văd pe Ilie Dumitrescu? Să îl văd pe Gică Popescu? Sunteți bătuți în cap?”

Fiul lui Gică Popescu, crescut de Academia de Fotbal Gheorghe Hagi, este dublu-campionat național cu Farul la categoriile U17 și U19. A debutat pentru echipa mare a constănțenilor în primul eșalon la data de 25 iulie 2021, strângând în total șapte partide în sezonul respectiv, reușind o pasă decisivă.

Mesajul dur al lui Gică Popescu pentru fiul său la debutul la națională

Din cauza aparițiilor sporadice, Nicolas Popescu a pierdut și contactul cu echipa națională. Pe 17 septembrie 2017, atunci când fiul fostului internațional  a fost pentru prima dată la naționala Under-15, Gică Popescu i-a transmis un mesaj foarte ckar.

Dacă ești dispus să scuipi sânge la antrenamente și la meciuri, fă fotbal! Dacă nu, treci la școală. E luptă și chin, până ajungi sus.

Vezi și: Gică Popescu, despre momentele crunte prin care a trecut. A vrut să se sinucidă: ”A fost primul gând”

Când ești la Barcelona, totul pare ușor, dar până acolo… El are o mare șansă, că mă are pe mine alături. Dar, cum spuneam, trebuie să fie dispus să se sacrifice”, a spus atunci Gică Popescu.

Gică Popescu a bifat 115 de meciuri pentru echipa națională a României, marcând 16 goluri, în perioada 1988-2003. El a participat la trei Campionate Mondiale (1990, 1994 și 1998) și la două Europene (1996 și 2000).